Att hitta balansen

Att hitta balansen

Idag har vi gjort den första mathandlingen efter beslutet att jag ska äta autoimmun paleo. Jag har inte gått helt in ännu, innan dess ska jag införskaffa några böcker och ge mig själv så goda förutsättningar som möjligt att lyckas. Idag så började dock övergången. I affären passerades brödavdelningen direkt, och vi tittade en del på kött. Frusna hallon och fryst broccoli hamnade i vagnen. En kort avstickare i kyldisken för hans filmjölk. Och en lång sejour i grönsaksavdelningen. Det är inte så annorlunda, men jag googlade oljor och läste mer noga på innehållsförteckningar än jag brukar.

För mig har AIP mycket med livskvalitet att göra. Och jag planerar inte att det ska påverka min medicinering. Tanken är att jag ska må bättre. Att magen ska bli lugnare över tid. Att värken ska påverka mig mindre. Att jag ska ha mindre eksem och utslag.

Och ikväll känns inte planen oöverstiglig. Men jag kommer sakna ketchup. Och jag kommer tycka att det är tråkigt utan såser under elimineringsfasen, som antagligen kommer vara hela sommaren. Och vi har rensat bland kryddorna, många av mina go-to kryddor har nu åkt långt bak i skåpet. Och det blir en utmaning att hitta nya smaker.

Till middag åt vi helstekt kyckling, gjord i gryta i ugn med ingefära, lime och kokosmjölk, till den åt vi sötpotatispommes! Som mellanmål åt jag tinade hallon med en avokado och några droppar lime. Det är ju inte så obehagligt! Och även utan peppar, chili och sötning känner jag mig tillfredsställd!Lämna en kommentar