Kök: Glutenfritt

Korma med kyckling och mango

Korma med kyckling och mango

Denna söndag är den sista dagen på mitt lilla tvåveckors sommarlov. Och under den gångna veckan har jag njutit av vädret, sett för mycket på TV och fixat till detta recept på korma med kyckling och mango. Jag gillar att variera smaker och kök, och 

Mangosalsa till tacos

Mangosalsa till tacos

När man äter tacos så behövs det sötma. Och det får vi till genom mangosalsa! Mangosalsa till tacos är fantastisk då den har sötma, syrlighet och lite kryddighet. Och den gör sig fint till alla sorters tacoprotein! Tacos är en avgörande bit för att AIP 

Hamburgare grundrecept

Hamburgare grundrecept

Ibland vill man bara att det ska vara enkelt, både när det kommer till ingredienser, smakbild och hur mycket man måste tänka. Då är detta grundrecept på hamburgare bra att ta till! Detta recept har bara tre ingredienser, plus olja att steka i, men innehåller 

Asiatisk fisk

Asiatisk fisk

Vi har en Sås. Den är superenkel att göra, på ingredienser vi alltid har i skafferiet. Denna gång blir Såsen till asiatisk fisk. Såsen kom till oss från början genom blomkålsbechamelen! Därifrån har vi börjat använda metoden med kokosmjölk och tapiokamjöl för redning för att 

Pesto utan nötter och frön

Pesto utan nötter och frön

Sås är ett återkommande tema för mig, eftersom framför allt bristen på sås, eller hur svårt det är att få till rätt sås till rätt maträtt kan förstöra en hel måltid. En ny upptäckt är pesto utan nötter och frön! Jag har varit lite rädd 

Citronkyckling och grönsaker i en panna

Citronkyckling och grönsaker i en panna

Snabbmat från grunden. Det låter verkligen som en motsättning! Över tid har jag dock ändrat min syn på vad som är snabbt. Och kommit fram till att går det på runt 30 minuter så ser jag en måltid som snabbmat! Denna citronkyckling och grönsaker i 

Sötpotatisklyftor med grönkål

Sötpotatisklyftor med grönkål

Att hitta roliga tillbehör är en av de bästa sakerna med att ändra sin kost. En ny upptäckt är sötpotatisklyftor med grönkål! Detta tillbehör är både färgglatt och smakrikt samt ger extra guldkant i vardagen. Det är lätt att anpassa och lyxa till sötpotatisklyftor med 

Palsternackssoppa med kantareller – AIP, paleo, vego

Palsternackssoppa med kantareller – AIP, paleo, vego

Soppa är något jag har lärt mig att verkligen uppskatta de senaste åren. Mina favoriter är släta soppor. Som denna palsternackssoppa med stekta kantareller, som är AIP, paleo och vego. Denna soppa fungerar utmärkt som en sen middag efter en fullspäckad dag, eller till frukost 

Grönkålssallad till allt

Grönkålssallad till allt

Denna grönkålssallad som är AIP och paleo är en snabb sallad som går svänga ihop snabbt för ett trevligt tillbehör till kött, fisk eller kyckling. Denna sallad har vi serverat till gäster och har även delat med oss av receptet då det är så gott. 

Varm sallad med rödbetor – AIP, paleo

Varm sallad med rödbetor – AIP, paleo

Varm sallad med rödbetor är ett recept fullt med grönsaker. En sallad som klarar av att vara både ett kallt och varmt tillbehör och som är jättegod direkt, men också när den svalnat eller stått i kylen. Ingredienser En varm sallad med rödbetor blir lite