Längtan efter bröd 

Längtan efter bröd 

När jag började med AIP trodde jag att mjölkprodukterna skulle vara det jag saknade mest. Turkisk yoghurt. Yoghurtsåser. Mjölk i teet. Eller att det skulle vars chips jag skulle få sug efter. Saltet och krispet har varit en svaghet hos mig tidigare. Istället är det konsistensen i bröd som jag saknar mest!?!

Jag har egentligen inte ätit bröd på flera år, utom visst glutenfritt bröd och om magen ballat ur har jag ätit vitt bröd för att det är stoppande. Och jag har inte saknat bröd jättemycket så länge jag har fått en skiva gott glutenfritt i veckan. Däremot har jag haft jättesvårt att inte äta bröd om det finns. För det är ganska gott precis när jag äter det. Sedan får jag ont, blir svullen och måste tillbringa natten på toaletten. Nu är bröd något jag tänker på mest hela tiden.

Och jag vet inte vad jag ska göra för att få min hjärna att släppa denna negativa brödspiral.2 thoughts on “Längtan efter bröd ”

  • Har du testat att baka med dinkelmjöl? Det funkar bra för mig, även nu när jag är mitt i ett skov så reagerar inte magen på det. Är ju olika för alla såklart. Det gör mig glad i alla fall, för jag älskar verkligen bröd!

    • Jag undviker allt mjöl utom kokos och cassava just nu. Tidigare har jag bakat på majs-, nyponskal-, bovete-, durra-, teff och rismjöl innan. Glutenfritt har funkat tidigare och kommer vara en tidig introduktion när kroppen läkt ut lite ?

Lämna en kommentar