Livskvalitet vs. bordebeslut

Livskvalitet vs. bordebeslut

Mat är ett av livets stora njutningar. För några veckor sedan spelade jag quiz med några vänner på Mejeriet här i Lund och vi vann! Priset var brunch för fyra en söndag på Mejeriet. Idag så cashade vi in vår vinst. Det var en riktigt trevlig grej att göra strax innan lunch en söndag även om jag åt saker jag inte brukar och som kommer göra mig lite matt de närmsta tolv timmarna. Men det var livskvalitet att t äta äppelpaj med vaniljsås, pannkakor med både lönnsirap och sylt, bröd men även flera sorters kallskuret.

För mig är det livsnjutning att sitta två och en halv timme på en uteservering, i slutet av augusti, i solen där kofta nästan är överflödigt. Att ta om fyra gånger. Känna att livet har så pass mycket balans att några pannkakor inte kommer få några långtgående konsekvenser eftersom det är ett undantag. Veta att jag ska springa 4,82 kilometer ikväll oavsett om jag äter eller inte. Att träningen och kosthållningen har ett syfte som är större än vikt eller utseende. Det handlar om att få så mycket livskvalitet som möjligt med så lite negativa konsekvenser som möjligt.Lämna en kommentar