Oxrullader – en tolkning

När man ändrar kosthållning finns det vissa saker som man bara måste återskapa. Hemma hos oss har det varit mycket snack om oxrullader. De oxrullader vi gjort tidigare innehåller några saker som inte är ok enligt AIP, men en annan stor del är vad som passar att äta till och hur vi får till en sås som gör att måltiden känns komplett. Såsen är lätt att göra till alla kötträtter och ett grundrecept finns här.

 

Skriv ut recept
Oxrullader
Oxrullader görs enklast på lövbiff, eller på annat tunt skivat kött. Oxrulladerna serveras här med ugnsrostad broccoli och en god sås.
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Rullader
Sås, kokas med rulladerna
Tillbehör
Förberedelsetid 30 minuter
Tillagningstid 45 minuter
Portioner
portioner
Ingredienser
Rullader
Sås, kokas med rulladerna
Tillbehör
Instruktioner
Rullader
  1. Skala moroten och skär i tunna stavar, några mm tjocka. Skala vårlöken och skiva tunt längsmed löken.
  2. Riv ingefäran
  3. Lägg lövbiffarna på en skärbräda och bred på ingefära. Lägg på bacon. Lägg morot och lök längs ner på köttet.
  4. Rulla ihop köttet, runt moroten och löken. Säkra varje rullad med två tandpetare, så att de rullar upp.
  5. Bryn rulladerna i en stekpanna.
Tillaga rulladerna, och förbered sås
  1. Skala och grovhacka den gula löken. Skala de två resterande morötterna och dela i bitar. Skär sellerin i bitar.
  2. Lägg rulladerna i en gryta eller djupare stekpanna och häll över benbuljong och vatten. Lägg i grönsakerna. Låt sjuda under lock i ca 45 minuter. Tillaga tillbehör under tiden.
  3. Plocka upp rulladerna och lägg på ett serveringsfat och lägg över aluminiumfolie.
Tillbehör
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg broccolibuketter i en ugnssäker form. Häll över olivolja och vänd runt broccolin i oljan. Salta. Sätt in i ugnen.
  3. Tillaga i 20 minuter om broccolin är tinad, 30-35 minuter om broccolin är fryst. Rör runt i broccolin efter halva tiden.
Sås
  1. Ta stekpannan med vätskan som rulladerna tillagats i och separera grönsaker från vätska genom att sila.
  2. Häll vätskan i en blender. Lägg i hälften av grönsakerna i blendern. Mixa. Om du vill ha en tjockare sås ha i mer grönsaker, om du vill ha lösare spä ut med lite vatten.
Receptanteckningar

Servera gärna med en grönsallad och något gott att dricka!

Receptet på sås är användbart för att göra sås till alla kötträtter där köttet har tillagats med viss vätska och omgivet av grönsaker så att grönsaker och vätska har tagit smak av köttet.

Dela det här receptet


Lämna en kommentar