Små saker du kan göra 

Små saker du kan göra 

När jag har en sämre period blir jag alltid väldigt tillbakadragen. Inte för att jag egentligen vill, utan för att jag inte orkar initiera social kontakt, inte känner att jag bidrar med något i ett socialt sammanhang, inte klarar av att planera saker eftersom så mycket beror på dagsform. Samtidigt mår jag bättre när jag försöker göra något, om än så litet, varje dag. Igår var vi och handlade mat. I torsdags gick jag en kort promenad och fotograferade vårens blommor. Det kan vara en fika, det kan vara en promenad, att sitta på en stol och titta på när någon annan gör något. Små, små saker.

Så när jag har en sämre period. Hör av dig, skicka sms, mejl, meddelanden på Facebook. Jag kanske inte svarar, men jag ser och det räcker. Ett litet fint meddelande från en person jag sällan träffar gav guldkant åt en dag för ett litet tag sedan. Fråga om jag vill göra något, med föreslå en specifik aktivitet om än så litet. Jag får väldigt dåligt med initiativ när jag mår dåligt och har svårt att komma med roliga förslag, men jag deltar gärna. Och om jag säger nej, fråga igen, för dagsformen är avgörande för vad jag orkar. Ett nej beror antagligen på just en dålig dag, eller att det finns ett måste den dagen (eller dagen innan). Det behöver inte vara mycket. Det räcker med en halvtimme. Det räcker med en parkbänk i solen.

Små, små saker. Som är avgörande i min vardag. Som gör min dag!Lämna en kommentar