Ingrediens: olivolja

Sötpotatisklyftor med grönkål

Sötpotatisklyftor med grönkål

Att hitta roliga tillbehör är en av de bästa sakerna med att ändra sin kost. En ny upptäckt är sötpotatisklyftor med grönkål! Detta tillbehör är både färgglatt och smakrikt samt ger extra guldkant i vardagen. Det är lätt att anpassa och lyxa till sötpotatisklyftor med 

Palsternackssoppa med kantareller – AIP, paleo, vego

Palsternackssoppa med kantareller – AIP, paleo, vego

Soppa är något jag har lärt mig att verkligen uppskatta de senaste åren. Mina favoriter är släta soppor. Som denna palsternackssoppa med stekta kantareller, som är AIP, paleo och vego. Denna soppa fungerar utmärkt som en sen middag efter en fullspäckad dag, eller till frukost 

Grönkålssallad till allt

Grönkålssallad till allt

Denna grönkålssallad som är AIP och paleo är en snabb sallad som går svänga ihop snabbt för ett trevligt tillbehör till kött, fisk eller kyckling. Denna sallad har vi serverat till gäster och har även delat med oss av receptet då det är så gott. 

Varm sallad med rödbetor – AIP, paleo

Varm sallad med rödbetor – AIP, paleo

Varm sallad med rödbetor är ett recept fullt med grönsaker. En sallad som klarar av att vara både ett kallt och varmt tillbehör och som är jättegod direkt, men också när den svalnat eller stått i kylen. Ingredienser En varm sallad med rödbetor blir lite 

Grönsaker och kyckling i en panna, salvia och timjan – AIP, paleo, glutenfritt

Grönsaker och kyckling i en panna, salvia och timjan – AIP, paleo, glutenfritt

Att hitta middagar som sköter sig själv är ett självändamål! För mig räcker tiden inte alltid till för att stå i köket flera timmar, och under perioder då jag mår sämre så har jag svårt att laga mat då matos triggar mitt illamående. Grönsaker och 

Grönsaker och kyckling i en panna, persilja och dill – AIP, paleo glutenfrit

Grönsaker och kyckling i en panna, persilja och dill – AIP, paleo glutenfrit

Att hitta middagar som sköter sig själv är ett självändamål! För mig räcker tiden inte alltid till för att stå i köket flera timmar, och under perioder då jag mår sämre så har jag svårt att laga mat då matos triggar mitt illamående. Grönsaker och 

Hasselbacksrödbetor en vardagslyx

Hasselbacksrödbetor en vardagslyx

Hasselbacks- går att göra av i stort sett alla rotgrönsaker. Rödbetor blir extra stiligt – hasselbacksrödbetor, en vardagslyx! Rödbetor tycker jag är ett kul inslag i grönsaksutbudet. De har en annorlunda, och trevlig, färg. Och de har en massa goda egenskaper för blodtryck, tarmfunktionen och 

Honungsglaserade revben – AIP, paleo

Honungsglaserade revben – AIP, paleo

Såhär påväg in i sommaren tillagar vi köttet kortare tid och glaseringen eller marieneringen får ta mycket mer plats. Honungsglaserade revben är ett perfekt protein som kan ätas med sötpotatis, som på bilderna, eller med en trevlig sommarsallad! Revbenen blir saftiga och sås som tex 

Tonfisk med sötpotatis och snabbpicklad gurksallad – AIP, paleo, mjölkfritt

Tonfisk med sötpotatis och snabbpicklad gurksallad – AIP, paleo, mjölkfritt

Att följa det autoimmuna protokollet och äta autoimmun paleo innebär att maten naturligt är glutenfri och mjölkfri. Det är fokus på råvarorna, ursprung, näringstäthet, klimatpåverkan är viktiga faktorer. Detta recept på tonfisk med sötpotatis och snabbpicklad gurksallad är AIP och paleo, och går supersnabbt att 

Kinamat – paleo, AIP, glutenfri

Kinamat – paleo, AIP, glutenfri

Glädjen i att lyckas göra kinamat som är paleo, AIP och glutenfri är verkligen stor. När jag var liten var kinamat det mest kryddiga och ”exotiska” vi åt hemma. Detta var innan tacos kom till Sverige (ja, jag börjar bli gammal), och ännu längre innan