Ska vara hard core med maten i en vecka!

Ska vara hard core med maten i en vecka!

Det har varit lite si och så med vad jag ätit de senaste veckorna. Jag har en extrem förkärlek för bullar och chips i kombination med väldigt dålig självbehärskning. Jag har också vaknat fyra morgnar i rad med ett intensivt illamående som nästan känns som bakfylla men som uppenbarligen är ett resultat av vad jag ätit.

Detta i kombination med att jag återigen står på kortison och med det kommer den outsinande, artificiella, kortisonhungern. Ett sug på framförallt vitt bröd och chips som jag har väldigt svårt att motstå.

Så nu ska jag köra en vecka då allt jag stoppar i mig är välavvägt och katigoriserat som ”bra”.

Kesoplättar med fruktsallad och kanel är ett bra alternativ till frukost

Till lunch har jag flera alternativ, jag har massiva mängder köttfärssås i kylen. Riktigt god köttfärssås! Den äter jag med tunna skivor av lätt kokta morötter och en sallad. Jag har även chorizo som kan stekas upp och ätas med värmd squash och morötter samt avokado och kokt ägg. Hela tiden har jag mushy peas som tillbehör, vilket ökar färgsättning på vilken måltid som helst. Men jag äter också mycket turkisk yoghurt till varm mat som sås.

Det svåraste för mig är kvällshungern. Jag vet att jag har ätit så det räcker under dagen men ändå är jag hungrig och illamående när jag ska gå och lägga mig, vilket gör att jag får svårt att sova. Jag vet att mycket beror på kortisonet,  men det hjälper inte när jag sitter där och vill ha mängder av formfranska (som jag inte har hemma)

Så ny blir bloggen em rätt utpräglad matblogg i en stund. Good and bad kommer att redovisas!

Måndag frukost/lunch

Kesoplättar med äpple, päron och clementin med lite kanel och rörsocker till.Lämna en kommentar